Na co dzień Oliver Nasti szefuje nagrodzonej dwoma gwiazdkami w słynnym przewodniku kulinarnym Michelin restauracji Le Chambard w Kayserbergu. W Warszawie gotował dla grona szczęśliwych wybrańców, którym zaserwował m. in. gołębia, węgorza, okonia morskiego i pieczonego ananasa. - Za każdym razem dążę do tego, żeby zaskoczyć klienta. Czy to sposobem przyprawienia, czy niepowtarzalnym smakiem - wyjaśnia Nasti. - Uważam, że wszystkie zawody manualne zawierają pewien element sztuki.
Artyzm Nastiego polega m.in. na sposobie przyrządzania potraw. Kucharz przyznaje, że jedno jako gotuje przez godzinę w temperaturze 64 stopni C. - Jeśli jedzenie jest dobrze przygotowane, to każda kuchnia smakuje wybornie - przekonuje fransuski szef kuchni.
***
Tytuł audycji: Dzień Kobiet
Prowadzą: Katarzyna Dydo, Karina Terzoni
Data emisji: 13.02.2015
Godzina emisji: 8.40
(kul/kd)