Opis |
14.00-14.30 - Czy przemysł spożywczy nas truje? Kuba Jamrozek
Rozmawiać będziemy o prawdach i mitach dotyczących produktów spożywczych dostępnych w sklepach. Co decyduje o niekorzystnych dla organizmu właściwościach żywności. Sposób produkcji, przechowywania, przetwarzania, konserwacji lub… chęci poprawy atrakcyjnego wyglądu produktów. W prasie, Internecie dużo jest artykułów zatytułowanych "tak nas trują.. tym nas trują.. tego nie spożywaj.." Czy przemysł spożywczy rzeczywiście nas truje?
Goście: Akademia Dietetyki, przedstawiciel krajowej rady drobiarstwa, technolog żywienia.
Materiał: wizyta w laboratorium, rozmowa, czym chemicznie wspomaga się żywność.
14.35 KONKURS KTO TO MÓWI?
15.00
WRZENIE ŚWIATA - Redakcja Międzynarodowa
15.30 Materiał - Anna Depczyńska - Kasetowisko
Powrót kaset magnetofonowych - audiofile docenili winyle, miłośnicy muzyki cenią je głownie ze względu na jakość dźwięku, a za co można cenić, kochać kasety?... To chyba kwestia sentymentu i undergroundowości;
15.43 -EURANET PLUS
|