Sztuka podawania do stołu. Jak zostać dobrym kelnerem?
Ostatnia aktualizacja:
04.10.2017 10:14
Opiekuje się gośćmi, jest naszym pierwszym doradcą w restauracjach, od niego zależy prezentacja dania, przygotowanego przez szefa kuchni. Zawód kelnera jest jedną z najstarszych profesji na świecie.
zdjęcie ilustracyjneFoto: shutterstock/milanzeremski
Podobno kelner ma bardziej stresującą pracę niż neurochirurg. Codziennie obsługują dziesiątki klientów. Na temat ich zawodu krażą legendy. Praca dla lekkoducha i gawędziarza, czy może ciężka praca wymagająca nienagannej kutury osobistej i szerokiej wiedzy na temat żywienia? Co trzeba zrobić, aby zostać kelnerem? Przekona się o tym Beata Kwiatkowska.
***
Na audycję z cyklu "Dajesz radę" w czwartek (5.10) po godz. 14.00 zaprasza Beata Kwiatkowska.
ac