Sztuka podawania do stołu. Jak zostać dobrym kelnerem?
                                
                                
                                    
                                
                                
                                    Ostatnia aktualizacja:
                                    
                                        04.10.2017 10:14
                                    
                                
                                
  
    
                                
                                    Opiekuje się gośćmi, jest naszym pierwszym doradcą w restauracjach, od niego zależy prezentacja dania, przygotowanego przez szefa kuchni. Zawód kelnera jest jedną z najstarszych profesji na świecie.
                                
                            
                            
                            
                            
                            zdjęcie ilustracyjneFoto: shutterstock/milanzeremski
                        
                        
                        
                            
                          
                        
                        
                        
                        
                            Podobno kelner ma bardziej stresującą pracę niż neurochirurg. Codziennie obsługują dziesiątki klientów. Na temat ich zawodu krażą legendy. Praca dla lekkoducha i gawędziarza, czy może ciężka praca wymagająca nienagannej kutury osobistej i szerokiej wiedzy na temat żywienia? Co trzeba zrobić, aby zostać kelnerem? Przekona się o tym Beata Kwiatkowska.
***
Na audycję z cyklu "Dajesz radę" w czwartek (5.10) po godz. 14.00 zaprasza Beata Kwiatkowska.
ac