Testerem śniadań został nasz dzielny reporter Błażej Prośniewski .
Codziennie przygotowuje jedno z zaproponowanych przez Was śniadań. I sprawdza wszystko: czy jest drogie? Czy długo trwa jego przygotowanie? Czy szybko po nim człowiek staje się głodny, a może daje energię na cały dzień?
W czasie audycji " Poranek OnLine " czekamy na Wasze śniadaniowe propozycje - wrzucajcie je smsowo 70 044 i na facebook.com/czworka.
- Wtorkowy poranek Błażej Prośniewski rozpoczął ciabattą z pastą z awokado , przepis nadesłała Aga.
- ciabatta
- 1 awokado
- 3 jajka
- 1 łyżka majonezu
- 1 ząbek czosnek
- oliwa
- pieprz
Jajka gotujemy na twardo. Awokado kroimy na pół, wyjmujemy pestkę i drążymy miąższ. Widelcem, tłuczkiem, mikserem ucieramy z naszego owocu pastę. Następnie dodajemy pokrojone jajka, łyżkę majonezu, odrobinę oliwy, czosnek oraz pieprz. Wszystko razem mieszamy do czasu aż dostaniemy jednolitą masę.
Za jajka, ciabattę i awokado Błażej zapłacił 8 złotych i 4 grosze. Majonez, czosnek i oliwę miał w domu. Czas przygotowania tego śniadania to około 12 minut, należy też dodać 10 minut na ugotowanie jajek na twardo. A jak pasta wypada na skali smaku - dowiesz się słuchając załączonego dźwięku - posłuchaj.
Omlet z dodatkami i sok pomarańczowy - poniedziałkowa propozycja śniadaniowa
Rzućcie Błażejowi śniadaniowe wyzwanie! Codziennie od godziny 6. na radiowe śniadanie zaprasza Justyna Dżbik .