Opis |
Czy model pracy zdalnej i hybrydowej pozostanie już z nami na stałe i stanie się normą?
Według najnowszego raportu McKinsey: ponad połowa pracowników preferuje zdalny i hybrydowy model pracy. Zarówno pracownicy jak i pracodawcy wysyłają coraz wyraźniejsze sygnały, że nie ma już powrotu do działalności w systemie pracy sprzed marca 2020 roku. Pandemia przyspieszyła nieuniknione i zmieniła model operacyjny w wielu firmach. Co to oznacza dla ludzi którzy teraz wybierają kierunki studiów i planują swoją przyszłość?
Gość: Radosław Pawlak Trainings Team Leader
15.45 Cykl - Eko Jazda: /Anna Depczyńska
16.15 Swój człowiek: Aleksandra Poźniak jest Ukrainką od kilku lat mieszkającą w Polsce. Studiowała w Warszawie a dzisiaj angażuje się w pomoc swoim rodakom. Jest tłumaczką w szpitalu. Działa też w gronie ratowników medycznych jako wolontariuszka/Weronika Puszkar
16.30 Materiał: Jak będzie podany posiłek przyszłości? Przewidywane przeludnienie oraz brak wystarczającej ilości pożywienia i wody budzą lęk i skłaniają do smutnych refleksji. Zdaniem Anny Maciszyn już teraz powinniśmy zwrócić uwagę na to, co jemy i jak jemy. Absolwentka kierunku School of Form Uniwersytetu SWPS, stworzyła naczynia przyszłości, które uwrażliwiają nas na racjonalne spożywanie posiłku i niemarnowanie jedzenia. Zestaw złożony z czterech obiektów porcelanowych oraz trzech ze stali nierdzewnej powstał dzięki analizie tego, jak oddziałują na nas naczynia i ich kształty/Sz. Majchrzak
16.45 Popołudniowy Przegląd Sportowy
|