Sztuka jedzenia 26 stycznia godz. 13:05

Sztuka jedzenia 26 stycznia godz. 13:05
O Audycji
Tytuł Sztuka jedzenia 2020/01/26 13:00
Prowadzący Kwiatkowska Beata
Opis

Tu bi-Szwat znaczy koniec zimy Nadchodzące żydowskie święto Tu bi-Szwat oznacza koniec zimy oraz opadów deszczu, i początek krążenia życiodajnych soków w drzewach. Nowy rok drzew Sabina Francuz czci specjalnym świątecznym menu. Właścicielka Głodnych Kawałków i założycielka #NotSoKosher, kulturalnej grupy kulinarnej opowie jak jedzenie żydowski łączy się z kulturą. Będziemy gościć szefa Asafa Shinara, współprowadzącego restaurację Tzuk Farm w Tel Awiwie. Podczas warsztatów, z których relację przygotujemy, Szef opowie o idei "from farm to table"- związanej z tym, że wszystkie warzywa i zioła wykorzystywane w kuchni pochodzą z gospodarstwa prowadzonego przez właścicieli restauracji. Goście - Magdalena Maślak - koordynator programu kulinarnego w Muzeum Polin i Radosłąw Wójcik - dział promocji wydarzeń kulinarnych Muzeum Polin.

Goście Magdalena Maślak, Radosław Wójcik, Magdalena Maślak, Radosław Wójcik
Playlista
Tagi
Playlista