Kuchnia zero waste po polsku
Rozmowa z Sylwią Majcher - autorką książki "Gotuję, nie marnuję. Kuchnia zero waste po polsku". To unikatowa książka kucharska dla wszystkich, którzy szukają pomysłu na wykorzystanie całego jedzenia, nawet tego, które od jakiegoś czasu zalega w szafkach i lodówce. Sylwia Majcher prezentuje kreatywny sposób na to, by resztki jedzenia zamiast w koszu, znalazły się na naszych talerzach. Autorka, choć na co dzień pracuje jako dziennikarka, to z zamiłowania do kulinariów tworzy bloga i gotuje. Stworzyła poradnik, który uczy kuchennej improwizacji. Udowadnia w nim, że nie ma takiego składnika, którego nie da się w całości zjeść lub sprawić, by jego pozostałości zyskały drugie życie.
W audycji usłyszymy również Katarzynę Kędzierską- autorkę bloga Simplicite i książki "Chcieć mniej" - z którą Katarzyna Dydo porozmawia o minimalizmie jako sposobie na szczęśliwsze i dojrzałe życie.