PRO8L3M X Kamil Jasieński

Ostatnia aktualizacja: 26.03.2024 10:08
1 grudnia ukazał się ostatni album "PROXL3M" będący zwieńczeniem 10-letniej kariery stołecznego duetu. W ich tekstach na przestrzeni dekady pojawiało się bardzo dużo odniesień do jedzenia i kuchni: "graliśmy w tysiąca przy zapieksach z kerfa", "odwiedziłem bar mleczny, zjadłem kotlet jajeczny", "kanapkę z pasztetem zapijam barszczem" - to tylko kilka przykładów z kultowych już wersów Oskara. Postanowiliśmy więc zapytać: co je PRO8L3M? Czy sami gotują? Jakie mają popisowe dania? Jak się szamie, mordo, w mieście? Jakie mają kulinarne wspomnienia z lat 90.? Gdzie można zjeść najlepszy kebab, a gdzie serwują najsmaczniejsze pho w stolicy? Odpowiedź w rozmowie z Kamilem Jasieńskim.
Audio