Trójka
Izabela Woroniecka-Cieślak
26.02.2015
Grecki smak na polskim stole. Przepis na musakę
W kolejnym odcinku audycji "A nuż, widelec" poznajemy przepis na sycące greckie danie. To doskonała propozycja dla mięsożerców lubiących bakłażany.
W audycji "A nuż, widelec" podajemy przepis na grecką musakę z sosem beszamelowymCTO Zurich/Flickr
Posłuchaj
-
Przepis na grecką musakę (A nuż, widelec/Trójka)
Czytaj także
Mielone mięso, bakłażan, puszka pomidorów, cebula, czosnek, mleko i mąka. Co możemy przyrządzić z tych składników? - Cudowną, sycącą, rozgrzewającą, aromatyczną grecką musakę - zapewnia Katarzyna Pruchnicka.
Aby danie smakowało idealnie, składniki powinniśmy mieszać w odpowiedniej kolejności, jednak tajemnicą smaku musaki są przyprawy. - To są niuanse, które decydują o odbiorze dania - mówi szefowa kuchni restauracji "Opasły Tom" Agata Wojda i zdradza sekrety przyrządzania greckiego dania.
***
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadziła: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Agata Wojda (szefowa kuchni restauracji "Opasły Tom")
Data emisji: 26.02.2015
Godzina emisji: 11.15
(iwo, ei)