Logo Polskiego Radia
Trójka
Agnieszka Furtak-Bilnik 18.03.2015

Biegaczu, co masz na talerzu?

Sezon biegowy powoli można uznawać za otwarty. A żeby biegało się dobrze i zdrowo, warto zadbać też o odpowiednie odżywianie.
Sezon biegowy najlepiej rozpocząć od dobrego odżywienia organizmuSezon biegowy najlepiej rozpocząć od dobrego odżywienia organizmuGlow Images/East News
Posłuchaj
  • Katarzyna Pruchnicka poleca dietę dla biegaczy (A nuż, widelec/Trójka)
Czytaj także

W audycji skupiamy się na produktach, które szczególnie korzystnie wpływają na organizm biegaczy. Zawierają dużo potasu, wartościowe tłuszcze i zmniejszają ryzyko wystąpienia zwyrodnienia stawów. - Przykładem jest kakao, które ma ponad 300 składników odżywczych, jest jednym z najbogatszych źródeł antyoksydantów - mówi Katarzyna Pruchnicka.

W "A nuż, widelec" podajemy przykłady prostego, ogólnie dostępnego jedzenia, które poprawia stan kości, krążenia i zaopatruje organizm w składniki odżywcze.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadziła: Katarzyna Pruchnicka
Data emisji: 18.03.2015
Godzina emisji: 11.15

fbi/ei