Logo Polskiego Radia
Trójka
Izabela Woroniecka-Cieślak 20.01.2016

Regionalne sery produkowane w Polsce. Wyśmienite!

- Jakkolwiek by to zabrzmiało, trzeba powiedzieć, że najlepszy ser pochodzi z mleka zadowolonych i zdrowych krów oraz kóz - mówi Katarzyna Pruchnicka i zdradza, gdzie w Polsce można zjeść prawdziwe serowe pyszności.
Posłuchaj
  • Gdzie w Polsce można zjeść pyszny regionalny ser? (A nuż, widelec/Trójka)
Czytaj także

Najsmaczniejsze produkowane w naszym kraju sery to często produkty mniej znane, bo regionalne. W audycji "A nuż, widelec" znawca serów Gieno Mientkiewicz opowiada o swoim ulubionym serze z Suwalszczyzny. - To produkt o lekko orzechowej nucie, który jest dość tłusty i maślany - mówi i zdradza, gdzie można kupić ten wyjątkowy przysmak.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Gieno Mientkiewicz (znawca serów)
Data emisji:
20.01.2016
Godzina emisji: 11.15

iwo/mk