Logo Polskiego Radia
Polskie Radio
Joanna Osmańska 19.06.2018

Sposób na kolorowe naleśniki ze szpinakiem

Naleśniki można przyrządzić na słodko lub na słono. Bazą jest tu naleśnik, ale to dodatki stanowią ostatecznie o smaku przyrządzonego dania.
Posłuchaj
  • jak przyrządzić naleśniki ze szpinakiem, serem feta i suszonymi pomidorami. (Zapraszamy do stołu/Polskie Radio Dzieciom)
Czytaj także

Według tradycyjnej polskiej kuchni naleśniki przygotowywane są głównie z dodatkiem konfitur lub dżemu. To proste danie można też przygotować dodając szpinak, ser feta i suszone pomidory. Dzięki czemu uzyskamy bardziej wytrwany smak. Jak je przygotować? Posłuchaj w załączonej audycji.
W kąciku savoir vivre usłyszycie o tym, jak  podziękować lub poprosić o dokładkę w różnych zakątkach świata. 

Audycję prowadzi Marta Powałowska.

”Zapraszamy do stołu” w Polskim Radiu Dzieciom, w każdą niedzielę o 9.00.

jo