Balotelli wolał kebaba zamiast schabowego

IAR
Piotr Grabka 01.07.2012
Mario Balotelli
Mario Balotelli , foto: PAP/EPA/GEORGI LICOVSKI

Podczas pobytu w Polsce włoscy piłkarze nie mieli okazji spróbować potraw naszej kuchni. Powodem była obawa przed zbyt dużą liczbą kalorii. Spod tego rygoru wyłamał się jedynie Mario Balotelli.

"Azzuri" nie jedli też pizzy czy lasagne, ale bardziej lekkostrawne potrawy ze swojej narodowej kuchni. Apetyty zawodników zaspokajała dwójka kucharzy Claudio Silvestri i Stefano Gregorio oraz cały zespół Hotelu Turówka w Wieliczce. Jednak polskich tradycyjnych potraw Mario Balotelli i reszta zawodników nie mogła spróbować.

Posłuchaj relacji Pawła Pawlicy >>>

10 dni temu w Wieliczce udało się ustanowić rekord w długości upieczonej lasagne. Przysmak ważący ponad 4 tony i o długości ponad 23 metrów przygotowało kilkudziesięciu kucharzy.

W dzień finału Euro 2012 w Strefie Kibicowania w pobliżu Hotelu Turówka gromadzą się mieszkańcy Wieliczki. Większość z nich kibicować będzie Włochom, choć są też wyjątki.

Posłuchaj relacji Pawła Pawlicy >>>

pg

sortuj
liczba komentarzy: 0
    Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!