Gdy się śmiejemy, w ciele pojawiają się podobne zmiany jak podczas wysiłku fizycznego – serce bije szybciej, poprawia się ukrwienie ciała, zwłaszcza mięśni klatki piersiowej i twarzy, człowiek głębiej oddycha, co wpływa na lepsze dotlenienie mózgu i całego organizmu
https:\/\/www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/medycyna-niekonwencjonalna/Smiech-jest-zdrowy-dotlenia-relaksuje-usuwa-stres-i-redukuje-bol_37492.htmlWieża Eiifla,
Początki czekolady nie były takie słodkie jak by się mogło wydawać. Pierwszy napój, który mógłby mieć coś wspólnego ze współczesną słodką tabliczką był niezwykle gorzki i przywieziony do Europy z Ameryki. "Gorzka woda" z ziaren kakaowca była nieprzyjemna i goryczkowata.
Czym więc poprawiono smak czekolady? Co znajduje się w naszych tabliczkach? Cukier, mleko, wanilia, miód... co jeszcze można dodać do ziaren kakaowca, aby powstała ulubiona przez małych i dużych słodka przekąska?
Zapraszamy na audycję „Podwieczorek z Filipem i Leopoldem" codziennie od poniedziałku do piątku w godzinach 18.00 – 19.00, a szczególnie w czwartek 13 kwietnia.