Ten niewielki posiłek ma nam dostarczyć 5-10 proc. całodziennego zapotrzebowania kalorycznego. Jego głównym zadaniem jest zaopatrzenie organizmu w energię w przerwie pomiędzy pierwszym śniadaniem a obiadem
https:\/\/www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/zasady-zywienia/co-jesc-w-pracy-na-drugie-sniadanie_33971.html
Pan…A…. psik
Artur Wolski autor Eureki MINI i dr Józef Haczyński opowiedzą jak walczyć z katarem. Fundacja Dziecięcy Uniwersytet Ciekawej Historii powstała, aby przekazywać dzieciom i młodzieży wiedzę z zakresu historii Polski i historii świata w sposób nowoczesny i ciekawy.
Światowa Organizacja Zdrowia definiuje probiotyk jako "żywe drobnoustroje, które podane w odpowiedniej ilości wywierają korzystny wpływ na zdrowie człowieka. Występują one m.in. w fermentowanych przetworach mlecznych, np. jogurtach i kefirach. To właśnie dlatego są one takie zdrowe.
Wraz z Arturem Wolskim, dowiemy się jakie badania nad probiotykami prowadzone są w Szkole Glównej Gospodarstwa Wiejskiego i jak smakują wędliny i miesa z dodatkiem probiotyków. Ile można ich przyjmować i w jakich przypadkach są one zalecane?
Zapraszamy na audycję "Mini Eureka" w piątek 3 czerwca, o godz. 17.00.
Prowadzi: Artur Wolski.