Święta Bożego Narodzenia w Polskim Radiu

Potrawy wigilijne, które można robić długo przed świętami

Ostatnia aktualizacja: 08.12.2015 19:57
Wszyscy wiedzą, że pierniki lepiej robić nawet kilka tygodni przed Bożym Narodzeniem. Okazuje się jednak, że nie są to jedyne smakołyki, które można przygotować wcześniej.
Audio
  • Przepisy na dania świąteczne, które przygotować można znacznie wcześniej (Zapraszamy do Trójki - popołudnie)
Okazuje się, że lepienia uszek wcale nie trzeba zostawiać na ostatnią chwilę
Okazuje się, że lepienia uszek wcale nie trzeba zostawiać na ostatnią chwilę Foto: pixabay.com/cello5

Julita Bator podpowiada, żeby zająć się potrawami z grzybami. Zdradza też przepisy na proste i smakowite dania regionalne, jak np. gołąbki z ziemniakami.

Okazuje się, że także pierogi i uszka można przygotować nawet kilka tygodni wcześniej. Trzeba jednak pamiętać o tym, jak właściwie je przechowywać i jak po przechowaniu podać na wigilijnym stole. Zapraszamy do wysłuchania porad, które zebrała Ewa Dudzińska.

***

Tytuł audycji: Zapraszamy do Trójki - popołudnie
Prowadzi: Robert Kantereit
Autor: Ewa Dudzińska
Data emisji: 8.12.2015
Godzina emisji: 16.20

ei/tj

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak