Polscy skoczkowie na obozie w Oberstdorfie przygotowują się do pierwszego startu. To czas szlifowania techniki, testowania sprzętu, ale także dobry moment do analiz i idealny do wspomnień. Piotr Żyła zajrzał więc do archiwum i znalazł być może odpowiedź na pytanie: jak ja to robię, że tak dobrze skaczę?
Żyła na swoim profilu na facebooku zamieścił zdjęcie, które wywołało lawinę komentarzy.
fot.Piotr Żyła facebook/screen
Wiadomo było, że mistrz nad mistrzami Adam Małysz skakał na bułce z bananem. Piotr Żyła lata daleko dzięki cudownym właściwościom mleka, które jako dzieciaczek pił... dosłownie prosto od krowy.
Tego lata Piotr Żyła był najlepiej skaczącym zawodnikiem wśród reprezentantów Polski. Skoczek z Wisły prezentował się najrówniej i po dobrych występach w FIS Grand Prix sezon zakończył tytułem mistrza Polski.
Pierwsze w tym sezonie zawody Pucharu Świata odbędą się w Klingenthal 22 listopada.
ah, polskieradio.pl