Cukier jest najczęściej spożywaną substancją. Jak to się stało, że zdominował naszą dietę i kulturę? Jakie są tego skutki dla naszych umysłów i ciał? "Cały ten cukier" to film, który właśnie o tym mówi. Reżyser Damon Gameau przeprowadził niezwykły eksperyment, żeby pokazać, w jaki sposób obecna w tytule substancja wpływa na człowieka. Film jest jednocześnie zabawny i pouczający, mówi o problemach przemysłu cukrowniczego, a także o tym, na których półkach w supermarketach są niebezpieczne produkty.
- Okazało się, że właściwie w każdym produkcie w mojej lodówce był cukier. Dało mi to do myślenia - przyznała Joanna Sawicka. Przedstawicielka dystrybutora filmu opowiadała też o kulisach powstawania obrazu, w tym o eksperymencie, któremu postanowił poddać się reżyser.
***
Tytuł audycji: Trójkowo, filmowo
Prowadzi: Ryszard Jaźwiński
Goście: Joanna Sawicka (firma Spectator), Janusz Gajos (aktor), Itay Tiran (aktor),
Dorota Kędzierzawska (reżyserka), Arthur Reinhart (operator filmowy)
Data emisji: 20.03.2016
Godzina emisji: 14.07
ei/mc