Trójka
Michał Karpa
23.04.2020
Pomóc przetrwać wyjątkowej restauracji
Od początku izolacji warszawska restauracja, w której klientów przez wybuchem pandemii obsługiwali niewidomi kelnerzy, karmi potrzebujących w ramach akcji "Posiłki kryzysowe".
Posłuchaj
-
Restaurator z misją (Reportaż/Trójka)
Czytaj także
Są wśród nich samotne matki, niepełnosprawni, seniorzy. Na przygotowanie posiłków potrzeba codziennie 3 tys. złotych, które zbierane są poprzez zbiórki internetowe. Dlaczego to takie ważne? Chodzi także o to, by przed upadkiem uratować restaurację, która dawała przecież pracę niewidomym i chciałaby wrócić do tej działalności po zakończeniu izolacji. Słuchacze będą mieli możliwość obserwowania akcji dzięki nagraniom wolontariuszy, którzy codziennie odbierają posiłki z restauracji i rozwożą zamówienia po mieście.
***
Posłuchaj także innych reportaży emitowanych w Trójce >>
***
Tytuł audycji: Reportaż w Trójce
Tytuł reportażu: "Kryzysowe posiłki"
Autorka reportażu: Katarzyna Błaszczyk
Data emisji: 23.04.2020
Godzina emisji: 18.40