Logo Polskiego Radia
POSŁUCHAJ
Trójka
Michał Karpa 25.08.2016

Odkryj owocowy świat kiszonek

W naszej szerokości geograficznej suszenie jedzenia się nie sprawdza, lepiej wędzić lub kisić. - Kiszenie było sposobem na to, by mieć bogate w witaminy warzywa przez cały rok - mówi Małgorzata Minta.
Posłuchaj
  • Czereśnie, wiśnie, cytryny. Kiśmy owoce! (A nuż, widelec/Trójka)
Czytaj także

Rozmówczyni Katarzyny Pruchnickiej poleca odwiedzić Węgry, Gruzję lub Mołdawię, by "odkryć cały nowy świat kiszonek".

Dziennikarka kulinarna mówi w audycji nie tylko o kiszonych warzywach, ale i owocach. Jak smakują czereśnie czy wiśnie poddane takiej konserwacji? Do czego najlepiej nadaje się kiszona cytryna? Zapraszamy do wysłuchania dołączonego nagrania.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Małgorzata Minta (dziennikarka kulinarna, autorka bloga Minta Eats)
Data emisji:
25.08.2016
Godzina emisji: 11.18

mk/ei