Logo Polskiego Radia
POSŁUCHAJ
Trójka
Emilia Iwanicka 08.12.2015

Potrawy wigilijne, które można robić długo przed świętami

Wszyscy wiedzą, że pierniki lepiej robić nawet kilka tygodni przed Bożym Narodzeniem. Okazuje się jednak, że nie są to jedyne smakołyki, które można przygotować wcześniej.
Posłuchaj
  • Przepisy na dania świąteczne, które przygotować można znacznie wcześniej (Zapraszamy do Trójki - popołudnie)
Czytaj także

Julita Bator podpowiada, żeby zająć się potrawami z grzybami. Zdradza też przepisy na proste i smakowite dania regionalne, jak np. gołąbki z ziemniakami.

Okazuje się, że także pierogi i uszka można przygotować nawet kilka tygodni wcześniej. Trzeba jednak pamiętać o tym, jak właściwie je przechowywać i jak po przechowaniu podać na wigilijnym stole. Zapraszamy do wysłuchania porad, które zebrała Ewa Dudzińska.

***

Tytuł audycji: Zapraszamy do Trójki - popołudnie
Prowadzi: Robert Kantereit
Autor: Ewa Dudzińska
Data emisji: 8.12.2015
Godzina emisji: 16.20

ei/tj