Czy żywność ekologiczna i modyfikowana genetycznie jest zdrowa?

Data publikacji: 03.02.2016 15:00
Ostatnia aktualizacja: 04.02.2016 10:30
Ten tekst przeczytasz w 1 minutę
Czy bać się żywności modyfikowanej genetycznie?
Czy bać się żywności modyfikowanej genetycznie?, Autor - Jamie Hamel-Smith/stocksnap/domena publiczna
W radiowej Jedynce postaramy się odpowiedzieć na pytanie, czy należy się bać GMO, czy też nie.

Na pytania słuchaczy będzie odpowiadała dr Renata Kazimierczak z Wydziału Nauk Żywienia Człowieka i Konsumpcji (Katedry Żywności Funkcjonalnej i Ekologicznej) SGGW.

W cyklu "Głos za głos" rozmawiamy bez polityki i bez obrażania. Zapraszamy do udziału w dyskusji od poniedziałku do czwartku po godz. 10. Telefon do studia: 22 645 22 66. Nowy temat dyskusji można zgłosić także pod numerem 22 645 26 26. Do dyspozycji słuchaczy są także pozostałe kanały komunikacji: nr sms 71 151 oraz profil radiowej Jedynki na facebooku. Zaczynamy zaraz po godz. 10.00.

Po godz. 9 o tradycji tłustego czwartku opowie Amudena Rutkowska z Państwowego Muzeum Etnograficznego w Warszawie. Zajrzymy też do najstarszej cukierni w Krakowie, czyli Cukierni Jagiellońskiej.

Po godz. 11 Andrzej Brzoska, reżyser dźwięku w Teatrze Polskiego Radia i Maciej Drygas, znany reżyser, dokumentalista będą mówili o planowanej podróży do Rwandy, dokąd wybierają się wspólnie z siostrami zakonnymi z Ośrodka dla Osób Niewidomych w Laskach. Siostry Franciszkanki z Lasek prowadzą w Rwandzie ośrodek dla niewidomych dzieci.

Do słuchania "Czterech pór roku" w czwartek (4.02) od godz. 9.10 do 12 zaprasza Roman Czejarek.

ag/kd

cover
Odtwarzacz jest gotowy. Kliknij aby odtwarzać.