Sól, cukier, tłuszcz - żywieniowi zabójcy?

Data publikacji: 13.03.2017 14:30
Ostatnia aktualizacja: 16.03.2017 15:38
Ten tekst przeczytasz w 1 minutę
Oprócz zwiększonych ilości cukru do szkół powraca też sól. - Nie tylko nie ograniczamy jej ilości, ale też zmieniamy zdrowszą sodowo-potasową na zwykłą.
Oprócz zwiększonych ilości cukru do szkół powraca też sól. - Nie tylko nie ograniczamy jej ilości, ale też zmieniamy zdrowszą sodowo-potasową na zwykłą., Autor - Pixabay
W audycji wszystko o soli, cukrze i tłuszczu w naszej diecie. Czy rzeczywiście należy ich się wystrzegać?

A jeśli nie to, którą sól i jaki cukier wybierać? Polską sól jodowaną czy może różową himalajską, a jeśli chodzi o cukier, to ten biały czy może brązowy albo trzcinowy? Na te pytania po godzinie 10.20 odpowie Marta Pawłowska, dietetyczka i doradczyni żywieniowa.

W pierwszej godzinie audycji będziemy rozmawiać o tym, jak cieszyć się życiem i negatywne myślenie zamienić na pozytywną energię, a także jak sprawić, by stany lęku i strachu, które co jakiś czas nas dopadają, zmienić w postawę gotowości na życiowe wyzwania i aktywności. Rozmowa z Sebastianem Maciejewskim, psychologiem, terapeutą pracującym zarówno w Polsce jak i w Wielkiej Brytanii, po godz. 9.

A po 11. porady prawne - o umowach dotyczących wynajmu, kupna i sprzedaży mieszkania powie mecenas Katarzyna Ludwig.

Na audycję "Cztery pory roku" we wtorek (14.03) w godz. 9.10 - 12.00 zaprasza Małgorzata Raducha.

mg/ab

Cztery pory roku
Cztery pory roku
cover
Odtwarzacz jest gotowy. Kliknij aby odtwarzać.