A jeśli nie to, którą sól i jaki cukier wybierać? Polską sól jodowaną czy może różową himalajską, a jeśli chodzi o cukier, to ten biały czy może brązowy albo trzcinowy? Na te pytania po godzinie 10.20 odpowie Marta Pawłowska, dietetyczka i doradczyni żywieniowa.
W pierwszej godzinie audycji będziemy rozmawiać o tym, jak cieszyć się życiem i negatywne myślenie zamienić na pozytywną energię, a także jak sprawić, by stany lęku i strachu, które co jakiś czas nas dopadają, zmienić w postawę gotowości na życiowe wyzwania i aktywności. Rozmowa z Sebastianem Maciejewskim, psychologiem, terapeutą pracującym zarówno w Polsce jak i w Wielkiej Brytanii, po godz. 9.
A po 11. porady prawne - o umowach dotyczących wynajmu, kupna i sprzedaży mieszkania powie mecenas Katarzyna Ludwig.
Na audycję "Cztery pory roku" we wtorek (14.03) w godz. 9.10 - 12.00 zaprasza Małgorzata Raducha.
mg/ab
Sól, cukier, tłuszcz - żywieniowi zabójcy? - Jedynka - polskieradio.pl