Ekologiczna żywność - poznaj co dobre

Data publikacji: 12.11.2012 16:16
Ostatnia aktualizacja: 13.11.2012 10:32
Ten tekst przeczytasz w 1 minutę
Magdalena Kumorek  i Artur Partyka
Magdalena Kumorek i Artur Partyka, Autor - Ministerstwo Rolnictwa
Produkcja ekologiczna rozwija się w Polsce w wyjątkowo szybkim tempie. O tym co można dobrego zrobić z ekologicznych produktów przepisy radzi ekspert kulinarny Grzegorz Łapanowski.

Cały czas rośnie liczba  ekologicznych przetwórni. Jednak wciąż jeszcze, to co wytworzą - zamiast  cieszyć krajowych konsumentów - w większości wędruje za granicę.

Logo
Logo kampanii

Dlatego też Ministerstwo Rolnictwa  zdecydowało się na kolejną kampanię  promocyjną, a  jej hasło przewodnie to "Żywność ekologiczna gwarancją dobrego smaku".

Kampania ma na celu dostarczenie informacji i zwiększenie świadomości konsumentów na temat korzyści zdrowotnych i smakowych płynących z produkcji ekologicznej oraz zwiększenie rozpoznawalności produktów ekologicznych znakowanych unijnym logiem "Euro liścia".

>>> Zobacz stronę kampanii
Do współpracy w ramach kampanii zostali zaproszeni Ambasadorzy - Magdalena Kumorek, znana aktorka filmowa i teatralna oraz Artur Partyka, sportowiec, były skoczek wzwyż, trzykrotny olimpijczyk.
Ponadto w ramach przeprowadzanych działań przygotowano krótkie reportaże, nagrywane w ekologicznych gospodarstwach z udziałem Grzegorza Łapanowskiego - eksperta kulinarnego, który poznaje tajniki produkcji produktów naturalnych, a także przyrządza z nich wyśmienite potrawy i przetwory.

Posłuchaj o kampanii "Żywność ekologiczna gwarancją dobrego smaku" w "Rozmaitościach rolniczych" we wtorek w godz. 5-6.

Tak to bywało
Tak to bywało
cover
Odtwarzacz jest gotowy. Kliknij aby odtwarzać.