W najbliższym wydaniu "Wolnej soboty z Jedynką" będziemy rozmawiać o tym, jak mężczyźni radzą sobie w roli szefów kuchni. Nasza reporterka Klaudia Porębska sprawdzi, co o zdolnościach kulinarnych mężczyzn sądzą nie tylko eksperci. Oprócz tego skierujemy się także na dwa krańce Polski - Przemysław Bolechowski i Przemysław Woś opowiedzą o gotujących góralach oraz przedstawimy historię pewnego Kaszuba pielęgnującego tradycyjne przepisy. Ponadto dowiemy się, jak urodziny syna potrafią przewrócić w głowie mężczyźnie pod względem gotowania. Nasz rozmówca od 3 lat nie wychodzi z kuchni, chyba że do pracy i na różnego rodzaju kursy, kulinarne oczywiście.
Nie będziemy rozmawiali jednak wyłącznie o gotowaniu. W audycji wysłuchamy także opowieści o sportowcu, który po kilku latach wrócił na skocznię. Łukasz Rutkowski skakał przez kilka lat w kadrze, jest m.in. olimpijczykiem z Vancouver. Teraz prowadzi swój klub RUTKOW-SKI. By pomóc swoim młodziutkim zawodnikom, stwierdził, że znów poskacze, by skompletować zespół na drużynowy konkurs podczas mistrzostw Polski w Zakopanem. Nie było łatwo, bo na nowo trzeba przełamać obawy, a do tego już waga nie taka. Ze skoczkiem porozmawia Andrzej Grabowski.
Czytaj również:
Ponadto w audycji:
- Raport ukraiński autorstwa Michała Strzałkowskiego
- Po szczycie Unii Europejskiej z udziałem premiera Mateusza Morawieckiego. Relacja Beaty Płomeckiej
- 100 sekund poprawnej polszczyzny
Na audycję "Wolna sobota z Jedynką" w sobotę (22.10), w godz. 6.00-9.00, zapraszają Daniel Wydrych i Patryk Michalski.
qch/kor
"Faceci w kuchni". O mężczyznach i ich umiejętnościach kulinarnych - Jedynka - polskieradio.pl