Food Revolution Day. Kulinarne ruszenie Polaków - Food Revolution Day to akcja, która pokazuje, że działania na rzecz promocji zdrowego żywienia może zrobić każdy z nas we własnym domu - mówi kucharz Grzegorz Łapanowski i dodaje, że wystarczy zacząć... gotować. Zobacz więcej na temat: Aleksandra Jasińska Czwórka Grzegorz Łapanowski kuchnia zdrowie
Zdrowe, wspólne gotowanie - w ten dzień! Naszymi gośćmi będą Katarzyna Pieczyńska, Janek Paszkowski i Grzegorz Łapanowski - założyciel fundacji Szkoła na widelcu. Zobacz więcej na temat: Czwórka Grzegorz Łapanowski kuchnia zdrowie
Zachęcamy do jedzenia kwiatów! Stokrotki, mniszek lekarski, kwiaty cukinii, nasturcja - wszystkie one mogą znakomicie sprawdzić się w kuchni. My dziś szczególnie polecamy kwiat czarnego bzu. Zobacz więcej na temat: hobby Katarzyna Pruchnicka kwiaty przepisy kulinarne Trójka
Młoda rzodkiewka w roli głównej - O tej porze roku nie ma ona jeszcze zbyt dużo smaku. Rzodkiewka, która będzie naprawdę szczypać w język, pojawi się dopiero pod koniec czerwca - mówi Agnieszka Kręglicka. Zobacz więcej na temat: Agnieszka Kręglicka Katarzyna Pruchnicka kuchnia Trójka
Węglowodany a bieganie. Co może jeść biegacz? Wszyscy wiemy, że paliwem dla naszego organizmu są węglowodany. W audycji "A nuż, widelec" rozmawiamy o tym, w którym momencie dnia powinni jeść je biegacze. Zobacz więcej na temat: bieganie Katarzyna Pruchnicka kuchnia SPORT Trójka węglowodany
Jak powstają mrożonki i czy są zdrowe? Co można mrozić, w jakiej temperaturze, czym grozi zamrażanie rozmrożonego jedzenia? O tym w "Nawiedzonych". Zobacz więcej na temat: kulinaria zdrowe odżywianie zdrowie
Zdrowa żywność w szkołach. Coś się zmieniło? Minęło już niemal dziewięć miesięcy odkąd z półek szkolnych sklepików zniknęły słodycze. Co się zmieniło przez ten czas? Zobacz więcej na temat: Czwórka kulinaria Piotr Firan zdrowie żywność
Szparagi, czyli zieleń wraca do kuchni! Na straganach zaczyna się coraz bardziej zielenić, a z ziemi wychylają się już pierwsze zielone szparagi. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka kuchnia szparagi Trójka
Marieta Marecka i cała prawda o kulinarnym show Marieta Marecka jest gwiazdą show "ABC gotowania". - Wiem, że nie jest tak wszędzie, ale u mnie w programie wszystko jest jadalne i robione na miejscu - mówi. Zobacz więcej na temat: Czwórka Karina Terzoni Katarzyna Dydo kulinaria telewizja
Sukces w gastronomii? "Bez pasji nie ma szans" Na dworach królewskich i arystokratycznych mieli wysoki status społeczny. W epoce stołówek szkolnych i zakładowych też lepiej było z nimi nie zadzierać, a dziś - czy opłaca się być kucharzem? Zobacz więcej na temat: Czwórka Katarzyna Węsierska kuchnia praca restauracja zawody
Masz alergię na kakao? To cię uratuje Kakao jest jednym z najbardziej uczulających składników diety. Jest jednak coś, czym można je zastąpić. Zobacz więcej na temat: alergia Katarzyna Pruchnicka przepisy kulinarne Trójka
Zawód: kucharz. Jak zrobić karierę w gastronomii? Zawód kucharza od wieków był bardzo ważny. Na dworach królewskich i arystokratycznych kucharze mieli wysoki status społeczny. Zobacz więcej na temat: Czwórka kuchnia praca restauracja zawody
Kuchnia według Polaka. Jak gotujemy? "Sznycel grunwaldzki" czy "śmietnik działkowca"? W audycji "Się mówi" sprawdzimy, jak Polacy eksperymentują w kuchni. Zobacz więcej na temat: Czwórka kulinaria podróże
Jak przeżyć Święta, a nie tylko przeżuć? Czy w gonitwie przedświątecznych przygotowań nie gubimy tego, co najważniejsze? Zobacz więcej na temat: rodzina Wielkanoc
Bloger roku 2015. "Zachorowałem na bieganie" - Nie ma dobrego biegania bez konkretnego jedzenia – mówi Łukasz Remisiewicz, autor bloga dla wszystkich kochających jedzenie i sport, dodaje, że żeby trenować nie trzeba być na drakońskich dietach. Zobacz więcej na temat: bieganie blog bloger Czwórka Mariusz Infulecki Piotr Galus
Pogotowie kulinarne. Jak zdążyć do Świąt? Jajka, żur, pasztet, baba wielkanocna i mazurek. Podpowiadamy, jak rozplanować przedświąteczne przygotowania, by ze wszystkim się wyrobić. Zobacz więcej na temat: kulinaria Roman Czejarek święta tradycja Wielkanoc przepisy kulinarne
Jaja wracają do łask! Ale w Święta na nie uważaj - Przez wiele lat pokutowała informacja, że żółtko jaja podnosi poziom cholesterolu. Dziś dużo lepiej zbadany jest skład całego jajka - mówi dietetyczka Alicja Kalińska. Zobacz więcej na temat: dieta jajka faszerowane jajko jajko na miękko kuchnia polska przepisy kulinarne Roman Czejarek zdrowie
Food Think Tank. "Żeby życie miało smak" Wyprowadzili gotowanie z kuchni na ulicę. Grają "w pomidora", tworzą kulinarne instalacje, wydają gastro-zina. - W jedzeniu jest jeszcze wiele do odkrycia i my zamierzamy to udowodnić - przekonuje ekipa Food Think Tank. Zobacz więcej na temat: Aleksandra Jasińska Czwórka hobby Kamil Jasieński kulinaria