Od wtorku 28 lutego do piątku 2 marca czekaliśmy na zdjęcia Waszych DESERÓW POPISOWYCH. Były torty, ciastka, ciasta, lody... czyli wszystko co przyszło Wam do głowy.
Codziennie wybieraliśmy cztery najlepsze zdjęcia, a ich autorów nagrodziliśmy czekoladą. Do wygrania codziennie były 4 tabliczki czekolady spersonalizowanej czyli każdy Zwycięzca wybierał jakie chce smaki, składniki itp. z
manufakturaczekolady.pl
Najlepsze zdjęcia do obejrzenia w galerii na naszej stronie internetowej.
Zastanawialiście się kiedyś, jak powstaje czekolada? Czym jest konszowanie? Temperowanie? Jak komponuje się smaki?
Sprawdzał to reporter Czwórki Błażej Prośniewski, który wybrał się z mikrofonem i kamerą do Manufaktury Czekolady. Tam ręcznie robiona czekolada jest robiona na miejscu, bezpośrednio z ziaren kakaowca. Zobacz film!