Sztuka jedzenia 13 marca godz. 13:05

Sztuka jedzenia 13 marca godz. 13:05
O Audycji
Tytuł Sztuka jedzenia 2022/03/13 13:00
Prowadzący Zinkiewicz Marta
Opis

Jedzenie przyszłości a zmiany klimatyczne. Jak zmiany klimatu wpływają na rolnictwo? Z niektórych owoców, warzyw lub np. z kawy czy kakao będziemy musieli w ciągu kilku lat zrezygnować. Ich uprawa nie będzie już możliwa na obszarach, na których odbywa się obecnie. Odpowiedź naukowców? Nowoczesne farmy wertykalne i farmy hydroponiczne - możliwe, że to one będą odpowiedzią i rozwiązaniem dla rolnictwa przyszłości. Gość - Anna Drzewiecka właścicielka firmy Vertigo Farms. Materiał - Marcin Tischner, specjalista ds. zrównoważonego rozwoju w ProVeg Polska i Olga Poleszczuk - Tusińska, specjalistka w fundacji WWF Polska, zajmuje się ochroną przyrody na terenach rolniczych.

Goście Drzewiecka Anna
Playlista
Tagi
Playlista