Grzegorz Łapanowski: nie robi się z talerza bizancjum!
Na co dzień zaangażowany jest w wiele około kulinarnych projektów. Zarządza zespołem Łapanowski Grupa Kulinarna skupiającym kucharzy managerów i zarządzających, marketingowców związanych ze sztuką kulinarną. Prowadzi Food Lab Studio - szkołę gotowania i największe studio kulinarne w Polsce. Jest pomysłodawcą i założycielem "Szkoły na widelcu" - projektu w ramach którego edukuje najmłodsze pokolenia, ich nauczycieli i rodziców w kwestii zdrowego żywienia. O zdrowej żywności opowiada także Warszawiakom. Stworzył i z powodzeniem prowadzi Warszawski Festiwal Kulinarny - połączenie targów, warsztatów i konferencji, których motywem przewodnim jest dobre jedzenie. W "Pierwsze słyszę" do zdrowej kuchni przekona nas z pomocą Brzechwy i Tuwima.
W zdrowym gotowaniu liczy się kreatywność
***
Tytuł audycji: Pierwsze słyszę
Materiał przygotowała: Justyna Tylczyńska
Data emisji: 23.04-26.04.2018
Godzina emisji: 8.40
ac/kh