Logo Polskiego Radia
Polskie Radio
migrator migrator 29.03.2011

"Salon kolacyjny"

Dla Pawła gotowanie stało się pasją i sposobem na odpoczynek po tygodniu intensywnej pracy zawodowej. Idea spotkań w salonie kolacyjnym polega na gotowaniu w zaciszu domowym dla przyjaciół. Składają się oni po 100-150 złotych, by poprzez wspólna degustację dan i win nie tylko popieścić podniebienie, ale po prostu pobyć ze sobą.
Salon kolacyjnyGlow Images/East News
Posłuchaj
  • pełna wersja reportażu: "Salon kolacyjny"

Kulinarne przygody Pawła rozpoczęły się we wczesnej młodości. Spędził z mamą wiele czasu we Włoszech i przyglądał się gotowaniu. Szybko się uczył i zaczął sam tworzyć przepisy, które podobały się i smakowały innym. Początkowo gotował dla wpadających do jego domu kolegów. Podróżując po świecie, poznawał nie tylko ciekawe zakątki, ale i lokalna kuchnie. Gotowanie stało się jego pasją i sposobem na odpoczynek po tygodniu intensywnej pracy zawodowej. Idea spotkań w salonie kolacyjnym polega na gotowaniu w zaciszu domowym dla przyjaciół. Składają się oni po 100-150 złotych, by poprzez wspólna degustację dan i win nie tylko popieścić podniebienie, ale po prostu pobyć ze sobą.