Trójka z końcem września przyjemnością powróciła do Gruzji. Nasi wysłannicy Magda Trzaska i Ernest Zozuń opowiadali Państwu o wspaniałych miejscach, które warto odwiedzić oraz gdzie przeżyć niezapomniane przygody.
Relacji z Tbilisi mogliśmy wysłuchać w audycjach „Zapraszamy do Trójki – ranek”, „Tu Baron” i „Zapraszamy do Trójki – popołudnie”.
Wszystkie relacje znajdą Państwo poniżej:
Po pierwsze o tym, jak powstało Tbilisi i dlaczego chleb je się do każdego posiłku.
Jeśli już wspomnieliśmy o jedzeniu, nie wolno zapomnieć o winach :)
Igristoje na drożdżach pod kątem leżakujące
Jak stwierdził Ernest Zozuń - podstawą ustroju państwowego Gruzji są wspólne posiłki i ucztowanie. Nie byłoby to możliwe bez tamady - osoby odpowiedzialnej za wznoszenie toastów i dbającej o dobre samopoczucie gości. A dobry toast to dzieło sztuki.
A jeśli chcemy dowiedzieć się, co w mieście słychać, to tylko na bazarze.
Kto jak kto, ale przekupka wie najwięcej
I na koniec - o językach! Zapraszamy na krótką lekcję gruzińskiego języka mówionego oraz ... języka tańca.