Trójka
Michał Przerwa
21.12.2015
Jak zdrowiej jeść w święta?
- Codziennie musimy mieć ok. 30 proc. tłuszczu w naszej diecie. Chodzi o tłuszcze nienasycone, wyciskane na zimno - mówi doktor Danuta Myłek, alergolog.
Posłuchaj
-
Gość Grażyny Dobroń o zdrowej diecie (Instrukcja obsługi człowieka/Trójka)
Czytaj także
Gość Grażyny Dobroń radzi, by na święta usmażyć karpia na maśle klarowanym, a nie na oleju rzepakowym. - Jeśli chcemy zjeść śledzia, zamarynujmy go w oliwie, a nie w occie. Dla zdrowia to nie są drobiazgi - dodaje doktor Myłek.
W audycji mówimy, dlaczego ograniczenie jedzenia mięsa może dobrze wpłynąć na nasze zdrowie.
***
Tytuł audycji: Instrukcja obsługi człowieka
Prowadzi: Grażyna Dobroń
Gość: dr Danuta Myłek (alergolog)
Data emisji: 21.12.2015
Godzina emisji: 11.15
mp/iwo