Logo Polskiego Radia
Trójka
Izabela Woroniecka-Cieślak 12.03.2015

Cytrusy w roli głównej. Przepis na schab w sosie pomarańczowym

Cytrusy wspaniale sprawdzają się jako składnik dań mięsnych. Przepis na jedno z nich zdradza słuchaczom Trójki Marta Gessler.
Pomarańcze to idealny składnik nie tylko deserów, lecz także dań mięsnychPomarańcze to idealny składnik nie tylko deserów, lecz także dań mięsnychGlow Images/East News

Do przyrządzenia dania, oprócz mięsa, niezbędne są następujące składniki: osiem pomarańczy, rodzynki, czerwona cebula, kilka pieczarek, sos sojowy, masło i tymianek.

Jak łączyć składniki, by otrzymać aromatyczną i wyrazistą w smaku potrawę, tłumaczy w audycji Marta Gessler.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadziła: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Marta Gessler
Data emisji: 12.03.2015
Godzina emisji: 11.15

iwo