Trójka
Izabela Woroniecka-Cieślak
12.03.2015
Cytrusy w roli głównej. Przepis na schab w sosie pomarańczowym
Cytrusy wspaniale sprawdzają się jako składnik dań mięsnych. Przepis na jedno z nich zdradza słuchaczom Trójki Marta Gessler.
Pomarańcze to idealny składnik nie tylko deserów, lecz także dań mięsnychGlow Images/East News
Posłuchaj
-
Przepis Marty Gessler na schab w sosie pomarańczowym (A nuż, widelec/Trójka)
Czytaj także
Do przyrządzenia dania, oprócz mięsa, niezbędne są następujące składniki: osiem pomarańczy, rodzynki, czerwona cebula, kilka pieczarek, sos sojowy, masło i tymianek.
Jak łączyć składniki, by otrzymać aromatyczną i wyrazistą w smaku potrawę, tłumaczy w audycji Marta Gessler.
***
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadziła: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Marta Gessler
Data emisji: 12.03.2015
Godzina emisji: 11.15
iwo