Logo Polskiego Radia
Trójka
Izabela Woroniecka-Cieślak 21.11.2017

Kiszona kapusta to przysmak i źródło zdrowia. Jak ją przygotować?

– Kapusta kiszona działa zbawiennie i jest niezbędna w naszej diecie – mówi dziennikarka Trójki Katarzyna Pruchnicka.
Posłuchaj
  • Kiszona kapusta to przysmak i źródło zdrowia. Jak ją przygotować? (A nuż, widelec/Trójka)
Czytaj także

Jak zauważa autorka audycji "A nuż, widelec", kapusta kupowana w sklepach bywa doprawiana octem. W związku z tym, by cieszyć się wyśmienitym smakiem kapusty, najlepiej jest kisić ją samodzielnie. Jak się okazuje, nie jest to wcale trudne zadanie i bez problemu poradzi sobie z nim także ktoś, kto na co dzień spędza w kuchni niewiele czasu.

Jak ukisić kapustę, by smakowała idealnie? Nasza dziennikarka udziela w audycji wszelkich niezbędnych wskazówek.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: 
Katarzyna Pruchnicka
Goście: Beata Sokołowska (propagatorka zdrowego jedzenia, autorka książek o zdrowym odżywianiu), Marco Ghia (kucharz)
Data emisji: 21.11.2017 
Godzina emisji: 
11.19

iwo/ab