Logo Polskiego Radia
Czwórka
migrator migrator 13.07.2010

Kuchnia molekularna na upały

Gdy upał daje się we znaki, z pomocą przychodzi... ciekły azot.
Ciekły azotCiekły azotGlow Images/East News

Upały cieszą wszystkich tych, którzy urlopują, ale co zrobić, gdy zostaliśmy w mieście? Jak się schłodzić, gdy nie mamy klimatyzacji ani zimnego drinka pod ręką? Z pomocą przychodzi kuchnia molekularna. W "Czwartym wymiarze" 9 lipca radziliśmy Wam również, jaki wybrać konwerter do Waszego aparatu fotograficznego.

Kuchnia molekularna na upały

Nasz reporter Piotrek Firan orzeźwił się dzisiaj niezwykłym, przygotowanym według receptury kuchni molekularnej deserem.

Fotoakcesoria: konwertery

Statyw, pokrowiec, obiektywy - na tym nie kończą się dodatki, które możemy dokupić, aby wzbogacić sprzęt fotograficzny. A może by tak wyposażyć się w konwerter? Kasia Klepaczewska sprawdzała, do czego może się on przydać.