Trójka
Kacper Wróblewski
11.09.2019
Owady daniem przyszłości?
– Białko z owadów to jest nasza przyszłość – mówi dr Tomasz Rożek.
Posłuchaj
-
Jak smakują owady? (Pytania z kosmosu/Trójka)
Czytaj także
– W Korei jadłem larwy owadów. Mogłem wybrać, czy chcę na słodko lub na słono. W karmelu one są bardzo dobre – wspomina ekspert Trójki. – Wyprodukowanie kilograma białka z owadów, wymaga nieporównywalnie mniejszej powierzchni gruntu i mniejszej ilości wody niż w przypadku produkcji białka zwierzęcego od krowy lub świni – dodaje.
Co będziemy jeść w przyszłości? Zapraszamy do wysłuchania dołączonego nagrania audycji.
***
Tytuł audycji: Pytania z kosmosu
Autorzy: Tomasz Rożek, Marcin Łukawski
Data emisji: 11.09.2019
Godzina emisji: 7.16
kw