O tym, że ludzie radiowej Jedynki są dziennikarzami z krwi i kości, wiadomo nie od dziś. Mało kto jednak podejrzewał, że potrafią też świetnie gotować. We wtorek, na dzień przed Wigilią Bożego Narodzenia, ujawnili swoje kulinarne zdolności.
Marta Masłowska przygotowała przepyszne pierniczki. Zużyła na nie dwie szklanki mąki, dwie łyżki gorącego miodu, trochę cukru i sody, masło oraz jajko.
Babkę piecze się zwykle na Wielkanoc. Ta bożonarodzeniowa, którą przygotowała Ewa Chyra, ma kształt gwiazdy.
Przepis na ciasto marchewkowo-korzenno-cynamonowo-świąteczne Radosław Małkiewicz skonsultował ze swoją mamą.
Patryk Michalski musiał długo nagrzewać piekarnik, aby przygotować ciasto pomarańczowe.
Natomiast Katarzyna Pilarska przygotowała czekoladowy sernik. Wśród składników znalazły się m.in. cukier, migdały, gorzka czekolada, jajko i masło.
tj/jp