Ma w sobie wiele witamin, szczególnie tych, dobrze działających na naszą skórę. Do tego coraz łatwiej je zdobyć i dość dobrze się przechowuje, chociaż krótko.
Można je jeść na kanapce, w sałacie lub zwyczajnie skropione cytryną i lekko posolone. - Mój ulubiony, bo najprostszy na świecie zestaw, to rozgniecione awokado z cytryną, natką pietruszki, oliwą i solą na kromce razowego chleba. Polecam - zachęcała Katarzyna Pruchnicka.
Jeśli mają Państwo pomysł na danie z awokado, prosimy pisać na adres: widelec@polskieradio.pl.
***
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadziła: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Marcin Kuc (autor bloga kulinarnego "Jaja w kuchni")
Data emisji: 21.01.2015
Godzina emisji: 11.15
(mp, ei)