Trójka
Agnieszka Furtak-Bilnik
10.12.2015
Przepis na prawdziwy, domowy barszcz wigilijny na zakwasie
Chyba powoli zapominamy, że czerwony wigilijny barszczyk można od początku do końca przygotować samemu, domowym sposobem.
Posłuchaj
-
Prawdziwy barszcz wigilijny. Nie z torebki czy koncentratu (A nuż, widelec/Trójka)
Czytaj także
Przygotowywanie należy zacząć dwa tygodnie przed świętami. Cały proces nie wymaga dużo pracy, ale nie obejdzie się bez odpowiednio długiego czasu potrzebnego na dojrzewanie zakwasu. - Najlepszy barszcz powstaje na zakwasie, a taki zakwas to nic trudnego - przekonuje szef kuchni Aleksander Baron i tłumaczy krok po kroku jak wykonać zakwas, a następnie barszcz.
***
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Aleksander Baron (szef kuchni i właściciel restauracji Solec 44, współautor książki "Suwała, Baron i inni. Przepisy i opowieści")
Data emisji: 10.12.2015
Godzina emisji: 11.15
fbi/ei
Lista osób nagrodzonych książkami:
Anna z Warszawy
Agnieszka z Prudnika
Mirosław z Kcyni