Desery bez jajek i miodu? Są pyszne!
– Obecnie dużą popularnością cieszą się torty w stylu "naked cake", czyli takie, w których widać każdą warstwę, dekorowane świeżymi owocami – opowiada Ula Stępniak z pracowni cukierniczej Słodki Muffin.
Katarzyna Pruchnicka pyta spejalistkę o sekrety wielopiętrowych tortów weselnych i o to, jak przewieźć taką konstrukcję na miejsce imprezy. – Mamy odpowiednie wsporniki i podkładki, których na pierwszy rzut oka nie widać. Są niezbędne, by na drodze, nawet dziurawej, nic się tortowi nie stało – tłumaczy cukierniczka.
Więcej o tym, które ciasta obecnie królują na naszych stołach, oraz o źródłach cukierniczych zaklęć w dołączonym nagraniu. Zapraszamy do słuchania!
Jakie jedzenie najlepiej wprawia w dobry nastrój?
***
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Ula Stępniak (właścicielka pracowni cukierniczej Słodki Muffin)
Data emisji: 17.10.2017
Godzina emisji: 11.16
ab/agkm/iwo