Biesiady i toasty – to nieodłączne elementy gruzińskiej kultury. Kielichy wznosi się z najróżniejszych powodów: za Boga, miłość, kobiety, zmarłych, często też towarzyszą im zabawne anegdotki.
Po Gruzji najlepiej poruszać się „marszrutkami”, czyli lokalnymi busami. Odległości nie są duże, dzięki czemu można zwiedzić większość kraju podczas jednego pobytu. Warto odwiedzić znane miasta: Tbilisi, Batumi, Kazbegi lub wyruszyć gruzińską drogą wojenną.
O kosztach podróżowania po Gruzji, lokalnej kuchni oraz największych atrakcjach mówiła w audycji „Podróże 24: Świat po ludzku” Ewa Mielczarek, podróżniczka i autorka bloga evitravel.pl.
Więcej w całej audycji.
Gospodarzem programu była Paulina Kozion.
Polskie Radio 24/ip/pj
Więcej audycji z cyklu Świat po ludzku - Podróże 24
___________________
Data emisji: 01.10.2016
Godzina emisji: 23.12