Polskie Radio Dzieciom

Pieczemy chleb

Ostatnia aktualizacja: 08.04.2017 17:00
Okazuje się. że przygotowanie chleba w domu nie jest wcale takie trudne, a domowe pieczywo jest smaczniejsze i zdrowsze od sklepowego.
Audio
Dziury w chlebie świadczą o tym, że ciasto powstało w procesie fermentacji
Dziury w chlebie świadczą o tym, że ciasto powstało w procesie fermentacji Foto: Pixabay/jill111

Można go robić na zakwasie lub na drożdżach, w piecu chlebowym lub w piekarniku. Jedno jest pewne jego zapach i smak przyciąga z daleka.

Jak zrobić samodzielnie chleb, jakie produkty są do tego potrzebne, co oprócz tradycyjnych składników można do niego dołożyć i czy będzie smakował jak ten w sklepie? Przekonajcie się w niedzielę już o godzinie 9.00.

Audycję "Zapraszamy do stołu" prowadzi Marta Powałowska.

Zobacz więcej na temat: POLSKIE RADIO DZIECIOM
Zobacz także