Na pomoc rodzicom przychodzi warszawska kawiarnia Kalimba i zaprasza na zabawy twórczo-kulinarne dla dzieci. Kuchnia staje się polem zabaw artystycznych, światem pełnym zagadek, w którym wszystkiego można smakować. Nad młodymi kucharzami czuwa specjalistka, osoba znająca się na psychologii dziecka i dietach. Z powodzeniem podpatrzone w Kalimbie rozwiązania można przenieść do domowej kuchni.
16 listopada czyli w najbliższą środę Kalimba zaprasza na kulinarną historię "Jak Bazyli pokochał bazylię - doprawiamy na pachnąco". Świat ziół i przypraw stanie przed dziećmi otworem. Zajęcia zachęcają do zdrowego jedzenia, pobudzają kuchenną wyobraźnię, uczą samodzielności - warto sprawdzić tę propozycję. A w kolejne środy na dzieci czekają "Jogurtowe czary mary" i "Dobra kasza dobra nasza! Czyli odkrywcy nasionek zbóż na tropie pysznego dania".
Warsztaty skierowane są do dzieci w wieku od 5-9 lat, a bilet kosztuje 35 zł. Obowiązują zapisy.