– Nie wiem, czy wszystko jest w Wellington, ale na pewno jest tu rewelacyjne muzeum narodowe Te Papa Tongarewa. Nowoczesne, piękne, ze wspaniałymi wystawami, a obecnie z wystawą prezentującą terakotową armię z Chin. W mieście można znaleźć również prawdziwy polski chleb! – opowiada reporter Trójki.
– Nie ma tutaj polskiego chleba. W Nowej Zelandii nie ma w ogóle dobrego pieczywa, a jeśli już jest, to jest bardzo drogie. Dlatego pomyślałam, że będzie to dobry pomysł na biznes, a przy okazji pozwala mi to promować polską tradycję tu, na końcu świata – mówi Ewa Adams, właścicielka piekarni Little Bread Loaf.
Dlaczego Wellington jest tak dobrym miejscem do zakładania drobnych firm, takich jak piekarnia Ewy Adams? Jakie jeszcze niespodzianki czekają odwiedzających stolicę Nowej Zelandii? Zapraszamy do wysłuchania dołączonej audycji.
***
Relacji z podróży można słuchać w Trójce – od poniedziałku do czwartku ok. godz. 8.50 w porannym "Zapraszam do Trójki". Proszę koniecznie zajrzeć i polubić stronę na Facebooku: Tomek na końcu świata. Australia, Nowa Zelandia i Wyspy Pacyfiku. Będzie sporo zdjęć, będą konkursy, będzie ciekawie.
Zapraszam!
Tomasz Gorazdowski
***
Tytuł audycji: Zapraszamy do Trójki - ranek
Autor materiału reporterskiego: Tomasz Gorazdowski
Data emisji: 12.03.2019
Godzina emisji: 8.49
**********
Sponsorem relacji jest Budimex
Na relacje zaprasza PR Expert, eksperci public relations
Sponsorem relacji jest Grupa Impel, dostawca kompleksowych rozwiązań outsourcingowych dla firm