Logo Polskiego Radia
POSŁUCHAJ
Czwórka
Ula Kaczyńska 11.06.2016

Tilda Swinton i... lody dla krwiopijców

W filmie Jima Jarmuscha charyzmatyczna brytyjska aktorka wciela się w rolę wampirzycy. Nie tylko po mistrzowsku przeżywa emocje związane z jedzeniem, ale też sama kreuje nowe smaki.
Posłuchaj
  • Jak zrobić deser z filmu Jima Jarmuscha "Tylko kochankowie przeżyją"? (Pasjonauci/Czwórka)

Czytaj także
sushi 1200.jpg
Kuchnia filmowa: Jiro i jego suhi

Jest wśród nich eksperymentalny deser - lody z krwi grupy "0", które - jak się okazuje - można przyrządzić samemu w domu. - Zaczynamy od zrobienia włoskiej bezy, która będzie stanowić bazę naszego deseru. Musimy także pamiętać o czerwonych owocach. Bez nich nie ma lodów à la Tilda Swinton - przekonuje Ola Opala.

Cały przepis na filmowe lody znajdziesz w nagraniu audycji. Smacznego!

***

Tytuł audycji: Pasjonauci

Prowadzi: Beata Kwiatkowska

Przygotowała: Ola Opala

Data audycji: 11.06.2016

Godzina audycji: 17.40

kul