Logo Polskiego Radia
POSŁUCHAJ
Trójka
Agnieszka Furtak-Bilnik 13.05.2015

Warzywa i siemię lniane - połączenie doskonałe

Połączenie w jednym posiłku siemienia lnianego i warzyw ma zarówno doskonały wpływ na zdrowie, jak i pomaga schudnąć. Kluczowe jest odpowiednie przygotowanie ziarenek lnu.
Rozmówczyni Grażyny Dobroń tłumaczy, że przed posypaniem warzyw siemieniem lnianym, należy zmielić ziarenka, ale w specyficzny sposób. W audycji podaje dokładną instrukcjęRozmówczyni Grażyny Dobroń tłumaczy, że przed posypaniem warzyw siemieniem lnianym, należy zmielić ziarenka, ale w specyficzny sposób. W audycji podaje dokładną instrukcjęPanthermedia
Posłuchaj
  • Grażyna Dobroń opowiada o zaletach łączenia warzyw z siemieniem lnianym (Instrukcja obsługi człowieka/Trójka)
Czytaj także

Grażyna Dobroń tłumaczy w audycji, dlaczego o lnie nie powinny zapominać osoby, które chcą zrzucić zbędne kilogramy. - Siemię lniane można dodawać do surówek czy sałatek, czyli dań, w których dominują warzywa - dodaje Urszula Kwiatek, psychodietetyk. Ekspertka wyjaśnia także, dlaczego właśnie kompozycja lnu i warzyw jest najbardziej korzystna dla zdrowia.

***

Tytuł audycji: Instrukcja obsługi człowieka
Prowadzi: Grażyna Dobroń
Gość: Urszula Kwiatek (psychodietetyk)
Data emisji: 12.05.2015
Godzina emisji: 11.15

fbi/ei