Trójka
Agnieszka Furtak-Bilnik
11.04.2016
Co powinien jeść pacjent w szpitalu?
- Często jest tak, że jeśli pacjent jest niedożywiony, to jego hospitalizacja trwa dłużej, częściej ma powikłania i gorzej goją się jego rany - mówi Ewa Cyborska zajmująca się kwestią żywienia w szpitalach.
Posłuchaj
-
Co powinien jeść pacjent szpitala? (Instrukcja obsługi człowieka/Trójka)
Czytaj także
W "Instrukcji obsługi człowieka" rozmawiamy o polskich standardach dotyczących jedzenia podawanego pacjentom w szpitalach. Wielu chorych bardzo narzeka na szpitalne posiłki, ale okazuje się, że jest szansa na zmiany w jadłospisach...
Grażyna Dobroń i jej gość radzą, co najlepiej przynosić choremu do jedzenia, gdy wybieramy się w odwiedziny do szpitala. Skupiamy się szczególnie na sytuacji pacjentów onkologicznych.
***
Tytuł audycji: Instrukcja obsługi człowieka
Prowadzi: Grażyna Dobroń
Gość: Ewa Cyborska
Data emisji: 11.04.2016
Godzina emisji: 11.16
fbi/mp