Logo Polskiego Radia
POSŁUCHAJ
Trójka
Michał Lipka 14.10.2019

Gdzie znaleźć najzdrowsze jedzenie?

Do niedawna, za nietolerancje i choroby jelit, a także za całe zło świata obwinialiśmy gluten. Teraz okazuje się, że za niszczenie kosmków jelitowych, ścianek jelit i flory bakteryjnej, winę ponosi składnik Roundupu – glifosat, który jest obecny niemal wszędzie.
Posłuchaj
  • Ile jest szkodliwych dodatków w żywności? (Instrukcja Obsługi Człowieka/Trójka)
Czytaj także

– Kiedyś łatwiej mówiło mi się o tym jak odzyskać zdrowie. Co dziś można zrobić, jeśli wszystko, co rodzi ziemia jest podwójnie chrzczone Roundupem? O tym, że rolnicy go stosują słyszę od tych z północy i południa kraju. Podobnie jest z miodem, który nie jest już tak dobroczynny jak kiedyś. Na szczęście, powstają małe kooperatywy rolnicze produkujące inaczej – mówi Grażyna Dobroń.

Co możemy zrobić, by uniknąć zgubnych skutków trujących dodatków do żywności? Zapraszamy do wysłuchania dołączonego nagrania audycji.

***

Tytuł audycji: Instrukcja obsługi człowieka
Prowadzi: Grażyna Dobroń 
Data emisji: 14.10.2019
Godzina emisji: 11.33

ml