Logo Polskiego Radia
POSŁUCHAJ
Trójka
Michał Przerwa 13.05.2015

Czekoladowe trufle: słodkie i zdrowe

- Słodkie rzeczy, które mogę jeść bez wyrzutu i bez wyrzutów polecać to zdrowe i całkowicie naturalne trufle czekoladowe - mówi Katarzyna Pruchnicka.
Naturalna słodycz czekoladowych trufli (zdjęcie ilustracyjne)Naturalna słodycz czekoladowych trufli (zdjęcie ilustracyjne)pixabay
Posłuchaj
  • Przepis na zdrowe trufle czekoladowe (A nuż widelec/Trójka)

Jak zrobić takie trufle? - Możemy wykorzystać naturalną słodycz daktyli czy bakalii - mówi Urszula Gronowska,współwłaścicielka wegetariańskiego baru "W gruncie rzeczy". - Trufle zjadane u nas w ilościach hurtowych przez gości są bezglutenowe i bezcukrowe. Są zdrową słodyczą, z daktyli, płatków migdałowych i kakao - dodaje.

Jak samodzielnie zrobić zdrową, słodką przekąskę? O tym możemy się dowiedzieć słuchając dołączonego dźwięku.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadziła: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Urszula Gronowska (współwłaścicielka wegetariańskiego baru "W gruncie rzeczy")
Data emisji: 13.05.2015
Godzina emisji: 11.15

mp