Trójka
Emilia Iwanicka
14.10.2015
Wędzenie w domu? To możliwe
Żeby zjeść wędzoną gęś, wcale nie musimy budować wędzarni. Jest na to domowy sposób.
Posłuchaj
-
Katarzyna Pruchnicka i Piotr Grajewski podpowiadają, jak przygotować wędzoną gęś (A nuż, widelec/Trójka)
Czytaj także
- To możliwe i wykonalne. Warunkiem koniecznym jest posiadanie dobrego wyciągu. Można też skorzystać z grilla, który postawimy na zewnątrz - mówi Piotr Grajewski z restauracji Blue Cactus.
Potrzebne jest specjalne drewno, stary garnek i pierś z gęsi. Co ważne, gęsinę przed wędzeniem należy natrzeć solą i czosnkiem.
Zapraszamy do wysłuchania audycji, w której opowiadamy, jak w mieszkaniu urządzić wędzarnię i jak wybierać mięso do wędzenia.
***
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Piotr Grajewski (restauracja Blue Cactus)
Data emisji: 14.10.2015
Godzina emisji: 11.15
ei/iwo